El proper dia 2 de juliol de 2007 comença una nova campanya d’intervencions arqueològiques per a la recuperació de les restes de la Base d’Instrucció del XVIII Cos de l’Exèrcit Popular a Pujalt.

Els treballs s’allargaran durant 2 mesos, fins al 31 d’agost. Es realitzaran quatre camps de treball de 15 dies cada un.

En els tres primers camps, coordinats per menbres de l’Agrupament Escolta Alexandre de Riquer de Calaf, hi participaran 25 joves en cada camp.

El primer serà de procedència catalana, el segon de l’Estat Espanyol i el tercer serà internacional.

El quart i últim camp de treball d’aquest anys, amb la participació també de 25 persones, estarà format per voluntaris de l’Associació per a la Recuperació de la Memoria Històrica de Catalunya, per voluntaris extrangers del Servei Civil Internacional, i d’altres procedències i per joves de Pujalt i de la zona de l’Alta Segarra.

Es treballarà en diferents àmbits del campament: fonts de Tusquella, boques de refugis antiaeris, latrina, barracots, habitacles semisoterrats, cuines, etc.

També es treballarà en la consolidació i reconstrucció d’algunes estructures recuperades.

Aquesta intervenció es realitza amb el suport imprescindible de l’Ajuntament de Pujalt, amb el permís de l’Àrea de Recerca i Coneixement del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i amb la coordinació i direcció tècnica de Cat Patrimoni.